Reacties deelnemers echtparendagen

"Het mooie vond ik dat de meeste mensen die ik gesproken hebt toch voor hun huwelijk gaan ...en erin geloven dat er een weg van herstel is. "

"Deze dag was voor mij een aanmoediging om me echt toe te wijden aan mijn vrouw en kinderen. "

"Super dat deze dagen bestaan! En dat we handvaten kregen. Het is een verdrietig onderwerp maar fijn dat wij ook hoop kregen. "

Lees meer reacties

Vervolgprogramma echtparendag 26 september 2020

Op zaterdag 26 september organiseren wij weer een echtparendag voor stellen die samen willen werken aan herstel van hun relatie. Hier vind je alle informatie over deze dag. Heb je al eerder deelgenomen aan een echtparendag van Kostbaar Vaatwerk? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan één van de vervolgprogramma's. 

1. Vervolgprogramma 'Verbinden in gebrokenheid'

Als er in je relatie sprake is geweest van (digitale) ontrouw, kun je beiden nog een lange tijd worstelen met gevoelens van verdriet, boosheid, schuld, schaamte, woede en angst. Voor je het weet sta je op de ‘blauwe plek’ van de ander, die vanuit zijn of haar pijn weer staat op die van jou. Wat is het dan ingewikkeld om op elkaar te reageren op een manier die verbinding geeft in plaats van verwijdering oplevert.

Tijdens dit vervolgprogramma kun je ontdekken hoe jullie je weer met elkaar kunnen verbinden, temidden van alle ingewikkelde gevoelens die er ook zijn. Het wordt een inspirerende, interactieve middag waarin je hopelijk, ondanks alle gebrokenheid, ook weer een stukje vreugde en hoop mag beleven. 

Dit vervolgprogramma wordt verzorgd door Lydia van der Put (Praktijk Anazoë in Dordrecht).

2. Vervolgprogramma 'En de kinderen dan?'

Als jullie kinderen hebben, zijn jullie samen verantwoordelijk voor het opvoeden, liefhebben en zorgen voor hen. Maar hoe doe je dat als je zelf nog worstelt met (de gevolgen van) seksverslaving? Wat vertellen jullie de kinderen daar wel of niet over? En hoe ga je om met je (thuiswonende of volwassen) kinderen als zij zelf beschadigd zijn geraakt?

In deze lezing krijg je uitleg van een medewerker van Kostbaar Vaatwerk die ervaringsdeskundige is, en die als professional in de GGZ o.a. werkt met (volwassen) kinderen van ouders met verslavings- of psychiatrische problematiek. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

3. Optie: basislezing 'Herstel van vertrouwen'

Volg je liever (nog een keer) de lezing 'Herstel van vertrouwen' van Wilbert Weerd? (Dit is de lezing die gevolgd wordt door echtparen die voor de eerste keer naar een echtparendag komen) Dat kan, als daar plek voor is. Je kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier.


Aanmelden voor het vervolgprogramma

Algemene en praktische informatie over de echtparendag

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter