Deelnemers over de training:

 .

Ik heb geleerd hoe verstrekkend de gevolgen zijn van een seksverslaving en het heeft mij ertoe aangezet om bepaalde stappen te zetten en grenzen te stellen. (deelnemer training 'Dealen met een seksverslaafde' juni 2017)

Ik ben dankbaar dat dit onderwerp er voor ons is om echt handvatten te krijgen om voor onszelf te zorgen. (deelnemer training 'Een sterkere ik' juni 2017)

Meer reacties van deelnemers 'Dealen met een seksverslaafde'
Meer reactie van deelnemers 'Een sterkere ik' 

 

Trainingen voor partners van (ex)seksverslaafden

Als je partner porno- of seksverslaafd is (geweest) ga je als vrouw door een moeilijk traject heen. Veel vrouwen lopen daarin vast en weten niet hoe ze verder moeten. Lotgenotencontact alleen is dan niet voldoende en therapie is voor een steeds groter deel van deze groep vrouwen moeilijker te bekostigen. Daarom organiseren wij één of twee keer per jaar trainingsdagen.


Programma

Deze dagen zijn niet zozeer gericht op ontmoeting, herkenning en het delen van verhalen (zoals bij onze ontmoetingsdagen), maar vooral op: nieuwe inzichten opdoen, leren, handvatten krijgen en aan de slag gaan. Een soort van therapiedag dus, waarbij een lezing en/of groepstherapie van twee deskundige sprekers/therapeuten centraal staat. 

Trainingen juni 2017

Op zaterdag 17 juni organiseerden wij de trainingen 'Dealen met een seksverslaafde' en 'Een sterkere ik'.

De training 'Dealen met een seksverslaafde' werd gegeven voor therapeuten Wilbert Weerd (Dichterbij Herstel) en Ferdinand Bijzet (Relatie-herstel). 's Ochtends ging het vooral over de vraag: Wat is seksverslaving? Wat zijn de oorzaken? Wat is nodig om ermee te breken? 's Middags begeleidde Ferdinand een groeptherapiesessie waarbij de persoonlijke situaties van deelnemers aan bod kwamen en het bijvoorbeeld ging om de vraag: Hoe ben je omgegaan met de verslaving van je partner? Waar zit je angst? En welke keuzes heb je?

Een deelnemer schreef daarover:

Ik heb de dag als intens en emotioneel ervaren, maar als goed. Ik vond de informatie een goede mix tussen realistisch, maar toch ook hoopgevend. Na jaren alleen geworsteld te hebben was het zwaar, maar ook helend om over dit probleem in openheid te spreken. Ik heb geleerd hoe verstrekkend de gevolgen zijn van een seksverslaving en het heeft mij ertoe aangezet om bepaalde stappen te zetten en grenzen te stellen.

Meer reacties van deelnemers lees je hier.

De training 'Een sterkere ik' werd gegeven door Mieke Koerts (Hart en hechtwerk) en Barbara Wolff (Samen in praktijk). Tijdens deze training leerden deelnemers zichzelf beter kennen. Ze ontdekten wat gezonde zelfliefde en identiteit is, en wat behoeften en leerpunten zijn om te groeien naar een 'sterkere ik'.

Een deelnemer schreef: 

Ik vond het een fijne dag. De groepsgrootte was precies goed: niet te veel zodat iedereen aan de beurt kwam en niet te klein waardoor het niet steeds op mij gefocust was en ik gewoon alles ook tot me kon nemen. Ik vond het een heel waardevol onderwerp - een sterkere ik - omdat ik merk dat ik en de andere vrouwen pijn hebben en onzekerheden, en dat de verslaving van de man ons soms zo in beslag neemt dat we onszelf vergeten. Ik ben dankbaar dat dit onderwerp er voor ons is om echt handvatten en opbouwing te krijgen om voor onszelf te zorgen. ik ervaarde dat zelf ook zo: even mijn tijd voor mijn emoties en hoe ik verder mag gaan. Ik heb meegenomen dat ik meer authenticiteit wil ontwikkelen en ben dankbaar daar meer informatie over gehad te hebben. Ook de afwisseling van theorie met praktijk door spellen/oefeningen vond ik fijn. 

Meer reacties van deelnemers lees je hier.

Volgende training

In 2018 hopen we opnieuw deze trainingen te geven. Wanneer deze zullen plaatsvinden, is op dit moment nog niet bekend. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur ons dan een mail.

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter