Vragen over...verkering

Alle onderstaande vragen en antwoorden worden alleen gepubliceerd met uitdrukkelijke toestemming van de vragensteller én altijd onder een anonieme naam. 

jong stel

Mijn vriend is seksverslaafd, hier ben ik achter gekomen toen ik net zwanger was. Ik denk dat ik hem anders had verlaten... We hebben absoluut een goed seksleven maar toch komt hij blijkbaar tekort ... Ik weet echt niet meer hoe ik me moet gedragen of wat ik moet doen.

Kan ik beter mijn eigen grenzen aangeven op het gebied van fysiek contact met mijn vriend, of kan ik hem beter geven wat hij wil, omdat hij anders weer de fout in kan gaan met een ander en onze relatie dan voorbij zal zijn?

Mijn vriend en ik hebben ruim twee jaar een relatie met elkaar. We hebben trouwplannen en afgesproken om te wachten met gemeenschap tot na ons huwelijk. Een aantal maanden geleden vertelde hij mij dat hij regelmatig porno-sites bezoekt. Hij is er verslaafd aan, denk ik. Als ik er over begin, dan zegt hij dat het vanzelf overgaat als we eenmaal getrouwd zijn en een seksuele relatie hebben. Heeft hij gelijk?

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter