Reacties deelnemers echtparendagen

"Het mooie vond ik dat de meeste mensen die ik gesproken hebt toch voor hun huwelijk gaan ...en erin geloven dat er een weg van herstel is. "

"Deze dag was voor mij een aanmoediging om me echt toe te wijden aan mijn vrouw en kinderen. "

"Super dat deze dagen bestaan! En dat we handvaten kregen. Het is een verdrietig onderwerp maar fijn dat wij ook hoop kregen. "

Lees meer reacties

Verslag echtparendag 26 september 2020

Op zaterdag 26 september 2020 organiseerden wij weer een echtparendag. Stellen die voor het eerst deze dag bezochten, luisterden naar de lezing over 'Herstel van vertrouwen'. Andere stellen namen deel aan het vervolgprogramma 'Verbinden in gebrokenheid'. 

Tijdens deze echtparendag vertelden 'Mike' en 'Anna' hun verhaal. Je kunt het hier teruglezen.

Aan deze dag werkten mee:


Na afloop van elke echtparendag vragen we aan deelnemende echtparen om hun reactie. Met hun toestemming delen we een aantal van de reacties die we binnenkregen:  

We vonden het fijn om echtparen te treffen die in hetzelfde schuitje zitten. De lezingen/gesprekken geven herkenning die we op andere plekken niet vinden. En het verhaal van ervaringsdeskundigen horen geeft hoop en moed. (stel, eerste keer echtparendag)

We hebben de dag ervaren als nuttig. Verhelderend en veel herkenning. (stel, eerste keer echtparendag)

Deze dag was leuker dan ik had verwacht. wat ik heb meegenomen, is dat het blijvend hard werken is: het duurt lang voordat vertrouwen hersteld is. (man, eerste keer echtparendag)

Ik vond deze dag intensief, confronterend, interessant, fijn.  Het was fijn om herkenning te vinden bij een ander echtpaar. Goed om elkaars hulpverlener (weer) te ontmoeten. Prettig om te merken dat het mijn man zo meeviel. Ook fijn dat ik mijn grenzen kon aangeven en dat daar wat mee gedaan werd.(vrouw, eerste keer echtparendag)

Er was veel er- herkenning. Ook confronterend en emotioneel. Ik (man) werd me vooral meer bewust van de consequenties van mijn overspel en seksuele verslaving voor mijn vrouw. En dat ik hier ook verder hulp bij zal zoeken. Ik had grote reserves bij die dag en ging mee voor mijn vrouw, nu ben ik dankbaar dat zij dit doorgezet heeft, al besef ik dat alleen deelnemen aan deze dag niet mijn problemen oplost. Ik (vrouw) vond het goed om te horen dat het niet raar is dat ik zoveel pijn en vragen heb. Hier werden woorden aan mijn pijn gegeven die ik zo mis bij mensen om mij heen.  Ik (man) ben gestimuleerd om verder het traject in te gaan voor verdere hulp en ben mij bewuster dat dit ook noodzakelijk is en verplicht ben richting mijn vrouw die zich ook volledig inzet om ondanks alles met mij door te gaan. Ik ( vrouw) ben heel blij en dankbaar voor bovenstaande. (stel, eerste keer echtparendag)

Het was een intensieve, maar mooie dag. Het was fijn om ervaringen met anderen te kunnen delen. Mooi dat de sfeer heel 'kwetsbaar' was. Je voelde je niet veroordeeld of beoordeeld. We gaan samen met nieuwe moed aan de slag met het delen van onze gevoelens. Dat gaat niet vanzelf, maar is wel de weg naar (verder) herstel. (vrouw, tweede keer echtparendag)

Het was fijn om er te zijn, te weten dat je als stel niet de enige bent die werkt aan herstel na een verslaving. De herkenning uit de verhalen van andere stellen helpt om hoop te hebben voor de toekomst. Helpt om te zien hoe het voor mannen werkt, hoe zij ermee omgaan maar ook hoe andere vrouwen de weg naar herstel ervaren. Omdat het niet de eerste keer was dat ik zo’n dag meemaakte, was het meer ontspannen. Het bijzondere aan deze dag vond ik dat het veilig voelde om te delen over ons/mijn verhaal. (vrouw, tweede keer echtparendag)

Het was fijn om er te zijn. Het was voor mij een heel ontspannen dag. Wat ik meeneem is dat het heftig is om in een situatie met verslaving te zijn, dat dat heel veel kapot maakt. Dat vrouwen (en de rest van de omgeving) daar veel pijn van ervaren. Wij gaan door met elkaar beter te leren begrijpen. (man, tweede keer echtparendag)


Willen jij en je partner ook deelnemen aan een echtparendag?  De volgende mogelijkheid is op 17 april 2020.
Kijk hier voor meer informatie.

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter