Echtparenweekenden worden georganiseerd door:

in samenwerking met:

Verslag echtparenweekend februari 2019

Op 1 februari 2019 was het dan zover: ons allereerste echtparenweekend in het prachtige, besneeuwde Grönebach in Duitsland, op 4 kilometer afstand van Winterberg. Met 5 stellen en 5 gespreksleiders zijn we ruim 48 uur intensief met elkaar opgetrokken. Er waren drie verschillende lezingen, waarna elk stel steeds aan de slag ging met gerichte vragen die hielpen om samen in gesprek te gaan. Daarna waren er groepsgesprekken in kleine groepen. En tussendoor was er tijd voor ontmoeting tijdens de maaltijden en 's avonds bij het kampvuur. Er was tijd voor ontspanning (heerlijk wandelen of skiën in de sneeuw!). En het weekend werd afgesloten met een speciale dienst in de prachtige kapel met liederen, getuigenissen en bemoedigingen.

Als gespreksleiders kijken we er dankbaar op terug. Ook de deelnemers waren enthousiast. Eén van de mannelijke deelnemers schreef er het volgende verslag over:

Verslag deelnemer:

Op 1 februari arriveerden we aan de Marienberg 2 in Grönebach (nabij Winterberg). Aan het adres zelf is niet zoveel bijzonders. De locatie echter is dat des te meer. In het mooie gebouw van retraite Heilbron werden we gastvrij ontvangen. Dit rustige, warme en ontspannen decor werd de setting van het eerste Kostbaar Vaatwerk Echtparenweekend. Tijdens dit weekend stond het thema ‘Herstel van Vertrouwen’ centraal, rondom de onderwerpen Vertrouwen, Intimiteit & Sexualiteit.

Met 5 deelnemende echtparen en met Anita & Kees, Jantine & Maarten en Wilbert zijn we een weekend van ontmoeting ingegaan. We hebben elkaar ontmoet in gebrokenheid, in pijn, verdriet, onzekerheid, boosheid. Maar ook in het diepe verlangen naar verandering, herstel, hoop, heling.

We hebben samen een heel intens weekend beleefd, waarbij gelukkig ook plaats was voor gezelligheid en ontspanning, zelfs met een door de hulpverleners verzorgd romantisch Diner voor Twee! En dat was ook goed en hoognodig, want anders had je me na dag 1 al kunnen opdweilen na die storm aan emoties….

Wat het geheel compleet maakt, is dat Heilbron in particulier bezit is en juist opgezet is om als retraiteplaats te dienen voor mensen die in een tijd van emotionele pijn rust mogen vinden, bij elkaar en bij God. Hoe bijzonder dat er keihard gewerkt is om het complex op tijd af te hebben om ons te kunnen ontvangen en dat ons eten en drinken verzorgd werd door vrijwilligers!

De ontmoetingen hebben ons meer rust gegeven om het proces van heling ook echt helemaal te laten plaatsvinden en niet sneller te willen gaan. Ik kan dit weekend dan ook echt aanbevelen. Heb je het verlangen om je relatie te herstellen en kun je daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken? Een helpende hand, wanneer je een gezonde dosis tegenzin voelt om samen je pijn en blokkades beet te pakken? Meld je dan aan voor het volgende Kostbaar Vaatwerk Echtparenweekend!

Andere reacties:

  • Vrouw: Het weekend heeft ons dichter bij elkaar gebracht en we hebben weer stapjes vooruit gezet in het hele proces.
  • Man: Dit weekend is zeer zinvol om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur en samen goede gesprekken te voeren onder begeleiding. Samen zingen, eten, lachen, huilen, troosten, bemoedigen, delen, twijfelen, hopen, geloven. Samen verder gaan...
  • Vrouw: Als je echt verdieping, herstel van je relatie wil en het moeilijk vind om daar in het dagelijkse leven tijd voor vrij te maken... ga dan mee met een echtparenweekend. Het is zwaar, moeilijk, maar zo verrijkend voor je huwelijk, maar ook voor jezelf. Je wordt geconfronteerd met pijn, misschien boosheid of welke gevoelens dan ook... maar je krijgt ook weer hoop. Hoop dat alles goed kan komen, ondanks alles wat je nu voelt.
  • Vrouw: Voor mij was het een plek waar ik rust heb gekregen en herkenning van de pijn en innerlijke strijd en antwoorden op vragen die ik misschien zelf nog niet eens kon stellen.

Informatie volgende echtparenweekend

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter