Op de hoogte blijven?

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig? Wil je je verhaal kwijt of heb je een vraag? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Reacties jaarlijkse ontmoetingsdag

Na afloop van elke ontmoetingsdag vragen we aan deelnemers om hun reactie. Met hun toestemming delen we een aantal van de reacties die we binnenkregen: 

Kijk hier voor een verslag van de ontmoetingsdag in maart 2019 én reacties van deelnemers 

Reacties ontmoetingsdag 2018

Het was fijn om met anderen te spreken over dit soort dingen. En om meer te 'leren' over jezelf, elkaar, grenzen etc. Ik heb meegenomen dat ik voor mezelf en naar mijn vriend toe grenzen mag stellen en wat daar een goede manier voor is.

Deze dag heb ik het ruggesteuntje gevoeld dat ik blijkbaar zo nodig heb om meer mezelf te kunnen zijn in onze relatie en zo mijn grenzen aan te geven. Tot nu toe stopte ik al mijn gevoelens over die sexverslaving steeds in een koffer, deksel erop en maar dicht duwen. Nu is 't me duidelijk dat 't tijd is om er voor te gaan zitten en zie ik dankzij kostbaar vaatwerk wat ik kan gaan doen (boek lezen, trainingen e.d. )

Het was goed en fijn om met lotgenoten bij elkaar te zijn. Ik vond het zelf wel heel moeilijk om te zien bij andere vrouwen dat het echt een lange weg is... en niet altijd het resultaat is dat het weer goed komt.

Het was weer een goede dag. Opnieuw erbij stilgezet dat zorgen voor mijzelf belangrijk is, en dat ik (alleen) verantwoordelijk ben voor mijn eigen tuin

Dank jullie wel voor deze waardevolle dag. De ontmoeting met andere vrouwen die dezelfde pijn en het zelfde verdriet ervaren als ik, heeft iets in mij losgemaakt. Al die opgekropte gevoelens van de pijn en de afwijzing die ik voel van binnen, mochten er zijn. Eindelijk kon ik huilen ... Dat heeft me goed gedaan. Het persoonlijk advies wat ik meekreeg, heeft mijn inzicht vergroot en geeft me een handvat om persoonlijk aan het werk te gaan.

Ik heb deze dag als bemoedigend ervaren. Ik vond het spannend maar het voelde veilig om mezelf te kunnen zijn en te weten dat ik hier niet alleen in sta.

Ik heb geleerd dtat ik stappen mag gaan zetten om aan mijn zelfzorg te werken. Ik moet zorgen dichter bij mezelf te komen. Alleen dan kan ik weer dichter bij mijn kinderen komen.

Super verzorgde dag! Jullie denken echt overal aan! Gesprekken en workshops waren heel passend. Enerzijds voelt het confronterend om als ex partner bij een dag te zijn waar andere vrouwen nog zo veel hoop hebben op herstel. Aan de andere kant was het nu minder beladen.

Ik heb deze dag als relaxed meegenomen. Ik heb merendeel over me heen kunnen laten komen. De groepsgesprekken waren wat intensiever, omdat het toch heftig blijft om verhalen te horen en je eigen verhaal te delen.

Deze dag was voor mij als een warm bad. Heb heel veel geleerd van de ontmoetingen met de medewerkers en andere deelnemers. Erg fijn om gewoon open en zonder schaamte te kunnen praten over mn problemen die andere vrouwen weer herkennen. Het was super geregeld. Ik kijk terug op een hele fijne dag. Ondanks de grote problemen waar we over gesproken hebben.

Heel fijn dat jullie deze dagen organiseren. Het is fijn om herkenning te hebben en te zien dat je niet de enige bent die in deze situatie zit. Het is prettig om verhaal te kunnen doen zonder dat er geoordeeld wordt.

Ik heb deze dag als 'warm' ervaren. De wetenschap dat ik er niet alleen voor sta heeft mij heel goed gedaan. Ik vond de gesprekken tijdens de pauze ook ontspannen en open.

Ik vond het een hele mooie fijne dag. Het was voor mij de 1e keer.

Het was goed om er te zijn. Ik ben blij dat ik geweest ben. Ik ervaarde dat God er was en bewogen was met ons, vrouwen. Ik heb o.a. geleerd: blijf dicht bij jezelf, luister naar je gevoel, zorg goed voor jezelf ! Blijf grenzen stellen ! En blijf aangeven wat je nodig hebt en wat zijn porno kijken met jou doet. Hou van jezelf, bouw je eigen pijler op. Dat is belangrijk in de relatie. Vertrouwen opbouwen kost tijd ! En je mag je partner best confronteren met het feit dat hij zegt dat hij echt nooit meer terug zal vallen. Dat is niet realistisch als hij niets aan de oorzaak heeft gedaan. Dus heel veel meegekregen om met mijn vriend te bespreken maar ook geleerd: rustig aan, niet alles in één keer willen bespreken.En dat laatste heb ik al gedaan.

Het was een fijne, vertrouwde, vermoeiende, maar leerzame dag met veel erkenning en herkenning. Het was bijzonder om mijn echte gevoel te kunnen en mogen delen. Ik heb geleerd dat dat er ook mag zijn. Dat duidelijke grenzen stellen belangrijk is, ook voor je eigen behoud en die van je kinderen. Dat je verantwoordelijk bent voor je eigen tuin en niet voor de tuin van je partner! De vrouwendag heeft mij geholpen om weer een stap te zetten. Om weer in gesprek te komen met mijn partner en hulp te zoeken via de praktijkondersteuner voor mijzelf.

Ik vond het heel fijn. Ook de ontmoeting met andere vrouwen en nieuwe gezichten. Was goed georganiseerd met een lekkere lunch. De sfeer was fijn, vertrouwelijk, veilig. 

Ik heb de ontmoetingsdag als bijzonder ervaren. Bijzonder om zo veel vrouwen met heel verschillende verhalen te ontmoeten maar wel met bij iedereen herkenning te zien in beleving van alle verschillende emoties te zien. Fijn om geen uitgebreide uitleg (of zoals het soms ook haast voelt, verantwoording) te hoeven geven maar gewoon te kunnen delen.

Ik heb de ontmoetingsdag als fijn ervaren. Tegelijkertijd vond ik het ook heftig. Ik heb ontdekt dat ik de gevoelens van mezelf over de verslaving van mijn man wegstop en echt in de "overlevingsstand" sta. Ik heb mezelf voorgenomen om beter voor mezelf te zorgen door bijvoorbeeld mijn zorgen te delen met een vriendin.

Reacties ontmoetingsdag 2017

Het was een bijzondere en mooie dag. De liefdevolle aandacht, de deskundige adviezen en de onderlinge band in het gebed waren voor mij heel fijn. Ook al de vrijheid en openheid om met lotgenoten te kunnen praten. Ik ben blij jullie stichting te hebben gevonden.

Ik heb een fijne dag gehad. Ik voelde me verwend en vooral gezien. ALs je partner verslaafd is, is dat iets wat je vaak niet (meer) ervaart. Jullie dienstbare en zorgzame houding ervaar ik als warm en betrokken. Ieder mag er zijn, er is veel respect. Toch gaat er van veel vrouwen ook kracht uit. Ik vind dat toegenomen. Ik kom al een aantal jaren, maar ervaar zelf dat veel deelnemers niet in de slachtofferrol zitten, maar zoekend zijn naar oplossingen in hun eigen leven. Ieder komt voor zichzelf, en dat werkt goed. Daarnaast er is geen oordeel. Dat vind ik mooi en bemoedigend. Ook de openheid en transparantie onderling spreken me aan en geven mij kracht. Ik heb geleerd dat ik echt uit moet blijven zoeken wat ik zelf wil. En ook of het een haalbare zaak is. Zo niet, dan moet ik knopen doorhakken, hoe griezelig ik dat ook vind. Ik heb gemerkt dat mijn hart heel erg verwond is. Daar ga ik mee aan de slag. Dank voor alle handvatten!

Fijn om met vrouwen te praten die snappen wat het is om met een seksverslaafde man getrouwd te zijn; (h) erkenning vind ik erg prettig. De sfeer is prettig en ongedwongen. Ik heb geleerd om meer naar mijn eigen gevoelens te luisteren i.p.v. altijd zijn gevoelens voorop te zetten. Ik moet leren om "nee" te zeggen.

Een dag voor mezelf met ruimte om mezelf te zijn. Ook wel als dubbel omdat ik dicht bij mijn gevoel kwam en erachter kom dat de hele situatie waar ik in zit meer met me doet dan ik denk...

Met spanning in mijn buik ging ik naar de ontmoetingsdag. Wie zou ik tegenkomen, hoe zou het gaan? Zodra het programma begon, viel de spanning weg. Ik merkte dat ik daar mezelf kon zijn, dat het zo verademend is als je niets uit hoef te leggen en toch begrepen wordt. Ik wist: deze vrouwen weten van mij dat ik een huwelijksprobleem heb, anders was ik daar immers niet. Al deze vrouwen hadden huwelijksproblemen, voortkomend uit de ontrouw van hun partner. En deze wetenschap voelde verademend, ik hoefde geen schijn op te houden. Ik kon mezelf zijn, inclusief al mijn verdriet. Deze dag had ik het gevoel dat ik leefde, echt leefde vanuit mijn hart. De invloed van deze dag werkt nog door in mijn persoonlijk leven thuis. Ik voel meer ruimte in mijn hart, alsof er een stukje van mijn hart open is gegaan.

Warm bad. Saamhorigheid. Gehoord worden. En voor het eerst in jaren was ik daarna niet uitgeput moe, maar meer vol-moe. Tijdens de dag kreeg ik echt zo'n gevoel van: oh ik wou dat dit doorging. Door het saamhorigheidsgevoel.

Het was goed anderen te ontmoeten. Het gaf opnieuw het besef dat ik zelf verantwoordelijkheid heb en zelf aan de slag kan, bv. met genadevolle communicatie.

Het was een eerste keer dat ik naar deze dag ben gegaan, de confrontatie was heftig, soort van ontkenning, ik hoor hier niet, maar JA ik hoor daar wel, ook ik heb met dit alles te maken. Het confronteerde mij erg met mezelf, dat ik me misschien toch beter voor doe dan ik me voel? Dit heeft me erg aan het denken gezet, moet hier nog eens goed over nadenken, en naar kijken. Al met al toch heel goed om lotgenoten te ontmoeten. en om te landen in mijn gevoel.

Ik ging moe naar huis, na het aanhoren van de verhalen. De christelijke inslag voerde te vaak (naar mijn mening) de boventoon.

Het was prettig om er met andere vrouwen over te praten. In het dagelijks leven is het vooral een stil probleem. De openheid vond ik erg fijn!

Ik vond het heel fijn, samen met de andere vrouwen. De herkenning en de erkenning. Ook ontdekte ik tijdens de creatieve therapie hoe ik mijn eigen verdriet over alles met mijn ex- partner en het onbegrip in mijn omgeving al die tijd heb weggestopt. 

Opnieuw fijn, de ontmoeting en herkenning, de ontspannen sfeer, de openheid, de verhalen en workshop... Voor mij een bemoediging. Ook voor die dingen in ons huwelijk die nu nog moeilijk zijn, heb ik weer nieuwe hoop en nieuwe motivatie.

Het was weer een fijne dag, goede gesprekken met andere vrouwen, genoten van de goed georganiseerde lunch en leuk om met een nieuw boek naar huis te gaan. Bedankt voor deze dag!

Het ontmoeten van 'lotgenoten' doet me ontzettend goed. De dag zette mij stil bij mijn situatie, de weg die we al afgelegd hebben en de weg die we verder kunnen gaan in ons herstel. De workshop 'seksualiteit' was weer een prachtige workshop, die inzicht gaf en veel gesprekstof. Thuis in gesprek met mijn partner heeft het al zijn vruchten afgeworpen en voor meer openheid en een hechtere relatie gezorgd.

k vond het erg fijn om "gelijkgestemden" te ontmoeten. Dat is dan ook het belangrijkste dat ik "meeneem". Ik heb geleerd hoe anderen met deze situatie omgaan en vooral dat ik niet de enige ben die in deze situatie zit. Ik vind het alleen al een 10 waard dat jullie dit evenement organiseren. Zo fijn om mensen te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten en de liefde te voelen waarmee er met elkaar omgegaan wordt. Voor mij was het echt boven verwachting. 

Deze dag was weer een soort van 'thuiskomen'. Begrepen voelen. Ook vond ik het fijn om met andere vrouwen van mijn leeftijd in contact te komen en elkaar vragen te kunnen stellen. Omdat je weet van elkaar dat je ongeveer in dezelfde situatie bent, hoef je niet bang te zijn dat de ander schrikt van je vragen. Het heeft me moed gegeven, ook als ik zie hoe dapper andere vrouwen zijn. Het heeft me des te meer gesterkt in het idee om steeds meer in mijn eigen tuintje te werken. 

Reacties ontmoetingsdag 2016

Voor mij was de ontmoetingsdag een stukje opladen. Ik heb geleerd hoe ik verder kan groeien in de relatie met mijn man en dat heeft me goed gedaan. Ik heb inzicht en handvatten gekregen waar we weer mee aan het werk kunnen. Verder was het, zoals de dag zegt, een dag van ontmoeting en delen.

Allereerst heb ik deze dag als waardevol ervaren, dit was de eerste dag voor mij. Na 10 jaar zoeken naar "iets", heb ik veel soort gelijke verhalen gehoord. En nu onlangs er uitgekomen is wat dat "iets"is ben ik blij dat er nu al zo'n dag als afgelopen Zaterdag was! Wel deprimerend voor mij was dat ik hoorde dat een verslaving zo verslavend is dat het na een poos of na jaren weer de kop op kan steken. Het is niet zomaar de kop ingedrukt.

Wat een warm welkom een warm bad, ik mocht en kon helemaal mezelf zijn en me open stellen. Een veilige sfeer. Erg opbouwend.

Het was heerlijk zo bij elkaar te zijn! Niets moet, alles mag. Niemand kijkt vreemd op van een traan of een snik, het mag er allemaal zijn. WE mogen er allemaal zijn! Bijzonder om elkaar soms zonder woorden te begrijpen, om zoveel herkenning en erkenning te vinden! Tegelijkertijd laat het ook iets zien van de gebrokenheid die er is... Dat is ook aangrijpend. En het brengt weer anderen op m'n pad om voor te bidden.

Ik vond het spannend van te voren, maar na het openingswoord van Anita viel dat grotendeels weg. We zijn inderdaad allemaal samen als vrouwen waarvan de partner seksverslaafd is (geweest), dat schept gelijk een band. Daardoor voelde het fijn en veilig en vertrouwd. De dag heeft me mijn man beter leren begrijpen, waarom en hoe hij zich uit. Daardoor kan ik mezelf ook beter een houding geven als er een confrontatie plaatsvind. Ik begrijp nu sneller waar de pijnpunten zitten, zowel bij hem als bij mezelf. Verder heb ik geleerd om zelf te kiezen voor kwetsbaarheid. En daarbij mijn eigen grenzen aan te geven en vast te houden. Heel leerzaam! Ik vond het programma goed in elkaar zitten. Prettig lange lunchtijd waardoor je ook even tijd hebt om je hoofd leeg te maken voor het volgende onderdeel.

Ik heb het als heel fijn en veilig ervaren. Ik dacht dat ik al heel veel stappen had genomen, maar er zijn er duidelijk nog veel meer. Ik heb geleerd dat het logisch is dat je wantrouwen hebt en dat het heel belangrijk is dat ik mij open ga opstellen, qua gevoel en gedachten. En duidelijk moet zijn wat mijn behoeften zijn. Wat in de praktijk erg moeilijk is, dat was meteen ook mijn eerste ervaring toen ik weer thuis was...

Deze dag was voor mij goed.  Ik moet echt beter voor mijzelf gaan zorgen.  Het mag even dat je naar je pijn mag  kijken en op de bodem mag zitten ook wat  de relatie met God betreft.  Mijn stap is acceptatie dat het nu is zoals het is en het mag: mijn gevoelens mogen er zijn.

Het was opnieuw een warme dag. Vol herkenning en erkenning. Ik kreeg vooral veel bevestiging dat is op de goede weg zit met "zorgen voor jezelf". Het programma steekt goed in elkaar, afwisselend en volledig. Fijn dat de dag begonnen en geeindigd wordt met zingen en gebed.

Fijn om zoveel (h)erkenning te krijgen! Fijn dat anderen aan een woord genoeg hebben. En wat was het goed verzorgt! Fijn om ook andere vrouwen te spreken en ontmoeten en zonder schroom te kunnen delen wat er speelt. Wat was het fijn om met creatieve therapie even aan de slag te gaan met tekenen en een collage maken. Daar kon ik echt even mijn gevoel in kwijt.

Het was apart om ineens 'vrij ' te kunnen praten. Wel zeker waardevol maar ook confronterend en heftig om te zien wat verslaving kan doen in levens van mensen.

Ik heb deze ontmoetingsdag als zeer warm ervaren. onzichtbare armen om je heen van mede lotgenoten maar zo voelbaar in soms een blik of een hartelijk woord naar elkaar toe. Ik heb vooral meegenomen dat ik niet alleen ben in mijn gebrokenheid. Ook heb ik ervaren dat God bijna voelbaar was in ons gezamenlijk verdriet.Ik zit midden in een scheiding, wat vaak nog veel pijn met zich meebrengt. Deze dag heeft me er toe gebracht om nog meer los te laten, te aanvaarden dat het niet omkeerbaar is. Maar er doorheen wil gaan en  al deze vrouwen in gedachten en gebed bij God wil brengen.>Dat deed ik al maar het was nu zo reëel. en dat heeft me geraakt!

Was goed en erg goed gepland. Gesprekgroep heel fijn, iedereen heeft zijn eigen verhaal  en problemen waar je tegen aan loopt!

Het was fijn om met lotgenoten samen te zijn maar ook confronterend. Vooral het onderlinge begrip vond ik erg fijn. Het heeft vooral duidelijkheid geschept.

Ik vind dat jullie steeds een rijkelijk gevulde 'maaltijd' voor weten te zetten.Degelijk, goed onderbouwd en met handvatten waar je wat aan hebt.

Het was goed om er te zijn, ik had niet zoveel verwachting,wat ik meegenomen heb is dat ik al aardig ver ben in de verwerking van mijn scheiding.

Fijn om anderen in dezelfde situatie te ontmoeten. Ik merk aan mezelf dat ik 'gegroeid' ben als ik terugkijk naar andere ontmoetingsdagen: meer durf om anderen aan te spreken, ervaringen te delen etc. Eerder had ik vooral de handen vol aan mezelf, kan nu meer met soort van helicopterview kijken.

Goed onderwerp 'zorgen voor jezelf'. Daar ben ik niet zo goed in. Ik neem hieruit mee dat je zelf de lege gaten uit de cirkel moet gaan opvullen. Het was een heel goed programma. Zo'n dag vliegt voorbij. Alles was waardevol: gebed, zingen, gesprekken met anderen, workshop, genieten van het eten, ontmoeting.

Ik vond het mooi en fijn om even uit mijn comfortzone te stappen met de creatieve therapie, en ik ben heel blij met het resultaat. Het was een fijne dag. Fijn om heel veel mensen weer te ontmoeten te zien dat het beter met hen gaat.

Fijn om er (weer) bij te zijn. Ik werd er opnieuw bij bepaald dat zorgen voor mezelf belangrijk is. Hiervan was ik me al bewust geworden tijdens een retraite periode en nu word ik er aan herinnerd.

Reacties ontmoetingsdag 2015

Het was mijn eerste ontmoetingsdag. Ik kon mezelf zijn met al mijn pijn en moeilijkheden. Wat een gebrokenheid en een leed in deze wereld. Maar ik werd zo bemoedigd door de liefde die er onderling was en die ik voelde.

Fijn te ervaren dat je niet de enige bent! En het geeft mij kracht dat je het gedrag niet hoeft te accepteren, dat je voor jezelf anders mag verwachten in een relatie. Dat je ook voor jezelf een (mooi) plekje mag hebben, het niet alleen voor hem prettig hoeft te maken. Ook overweldigend. Ondanks dat ik alweer ruim een jaar verder ben (na ontdekken dat ik niet de enige ben in dezelfde situatie) toch overweldigend dat er zoveel vrouwen zijn met hetzelfde enorme verdriet.

De dag had mij rustig gemaakt. Ik moet wennen om open te zijn, lastige dingen vermijd ik, daar wil ik niet meer aan denken, maar ik wil mij zelf meer serieus gaan nemen.

Ik heb de dag als leerzaam en interesant ervaren en vond veel (h)erkenning. Ik vond het fijn dat het zo'n gevarieerd programma was en dat er ook tijd voor ontmoeting was. Ik vond de groepjes het fijnste, maar ook het gewoon kunnen praten met de mensen.

Bemoedigend. Sfeer van verbondenheid, respect, integriteit. Er werd vanuit de organisatie steeds ervoor gewaakt dat onze grenzen niet overschreden werden, door onszelf of door anderen. Dat is heel mooi om te merken, als je zelf wat labiel bent en je grenzen wat makkelijker uit het oog verliest! Maar ook heftig, al die vrouwen... Wat bezielt die mannen toch?!! Verder is het heel bijzonder in zo korte tijd met 'vreemden' bijna 'eigen' te worden, doordat je beiden dezelfde diepe pijn kent. Ik heb veel liefde mogen ontvangen.

Ik vond de hele indeling goed, leuk gevarieerd zodat je, je aandacht erbij hield. Ik vond de creatieve therapie erg leerzaam. fijn om de tijd te kunnen nemen om naar je zelf te kijken, te zien waar je nu staat en wat je bezig houd. Ik vond het ook bijzonder om met elkaar te zingen, dat geeft zo veel kracht! De ontmoeting met andere vrouwen is ook erg fijn, iedereen staat open voor elkaar!

Prettig, warm en zeer vriendelijk ontvangst.  Het was fijn te merken dat ik niet de enige ben met een seksverslaafde man.

Een dag van herkenning, door te luisteren naar een ieders "verhaal", wat op zich best veel emoties opwekt , waardoor ik  deze dag heel intens heb beleefd, en toch ook door ben opgebouwd/vertroost/bemoedigd.

Het begint een beetje vertrouwd te voelen, na de derde keer een ontmoetingsdag te hebben bijgewoond, is de grootste spanning er toch al wat af, en word het ook een fijn uitstapje, omdat het inderdaad een dagje is helemaal voor onszelf, even uit de thuissituatie, niet denken aan man en kinderen, en hoe je hun zaakjes zal regelen ;-)

Deze dag was voor mij emotioneel, door met onderwerpen bezig te zijn, die ik liever weg wil stoppen. Wel goed om te zien was dat er zoveel lotgenoten zijn, dat je hier niet alleen in staat. Het voor je laten bidden na afloop vond ik fijn.

Ik heb deze dag erg fijn, open ervaren. Het was bijzonder hoe open het sfeer was en hoe openhartig vrouwen waren.

Bijzonder om met zoveel vrouwen bij elkaar te zijn met veelal de zelfde problemen. Wel wat onwennig als je voor het eerst zo binnenstapt. Ik was ook bang dat ik  de enige vijftiger zou zijn. Dat was dus niet het geval. Veel gepraat , veel gehoord, veel om over na te denken !.

Bij binnenkomst voel je je meteen welkom en geborgen. Mede door de persoonlijke aandacht die je krijgt terwijl er zoveel vrouwen zijn. En als ik het goed gezien heb, werd iedereen persoonlijk begroet en tijd genomen voor een gesprekje, heel bijzonder.

De ontmoetingsdag 2015 was voor mij onvergetelijk. Ik was jaren terug al enkele keren geweest, en dacht het niet meer nodig te hebben. Toch was het zo goed om weer samen te zijn, met gedeelde pijn, gedeelde moeite en zeker niet onbelangrijk: Met God! Ik ben erg dankbaar voor de getuigenissen en ook voor Sarah die ook zo kwetsbaar over zichzelf durfde zijn. Echt een dag om niet te willen missen. Ik heb nog veel aan de creatieve workshop waar ik aan meegedaan heb. Het was voor mij heel goed en het heeft mij bemoedigd om aanwezig te zijn. Moe, voldaan en met nieuwe moed ben ik naar huis gegaan.

Ik was er voor het eerst, dus vond het best heel spannend...Al had ik van andere vrouwen al de 'geruststelling' gehad dat het alleen maar fijn zou zijn ;-) En inderdaad, daar hadden ze helemaal gelijk in!! De sfeer was warm en alle liefde - op zoveel manieren zichtbaar - die er was, heeft me getroffen... En ook de herkenning doet zó goed!!

Heel goed en waardevol. Ik keek er al lang naar uit en het was weer een hele bijzondere dag. Na afloop heeft mijn man belangstelling voor mijn verhaal en dat voelt heel goed om dit te delen. Daarom vind ik deze dagen ook 'groei-dagen'!

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter