Mijn man wil in behandeling voor zijn seksverslaving. Wat is goede therapie?

Mijn man is seksverslaafd en wil in behandeling gaan. Wat is goede behandeling therapie voor hem?

'Sandra'

Paul:
Dit vind ik eerlijk gezegd wel een lastige vraag. Ik weet niet of ik iets toe kan voegen aan de vele mogelijkheden die op de website staan. Ik kan je natuurlijk vertellen welke behandelingen ik zelf indertijd gehad heb (mannengroep van de Driehoek en therapie bij een psycholoog), maar dat zegt toch helemaal niet wat nu de beste behandeling is voor jouw man.
Wellicht is iedere behandeling die het probleem serieus neemt en is gericht op herstel van relaties (huwelijk, relatie met God) goed te noemen.

Peter:
Zelf heb ik indertijd een mannengroep gevolgd. Daar heb ik goede ervaringen mee. Het was confronterend en hielp me om in te zien dat ik écht een probleem had. Daarnaast heeft het me inzicht gegeven in hoe de verslaving voor mij werkte en hoe ik kon omgaan met verleidingen. De internetcursus 'Puur Leven' van Setting Captives Free (*) heb ik daarnaast twee keer gedaan. Wat ik hieraan goed vond, was dat je regelmatig verantwoording aflegde aan een mentor en dat de cursus echt gericht was op toewijding aan God. En daarnaast heb ik zelf veel gesprekken gehad bij een psycholoog. In die gesprekken keken we vooral naar wat er onder de verslaving zat en leerde ik bijvoorbeeld om mijn gedachten te veranderen.

Ik heb gezien dat het heel belangrijk is dat een verslaafde echt van het probleem af wil en bereid is om daar aan te werken.

(*) Deze cursus heet tegenwoordig 'Bouwen aan een rein leven' en vind je op de website van Purity4Life.

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter