Is het normaal om te moeten smeken?

Mijn vriend masturbeert liever dan dat hij seks met mij heeft. Ik heb zelf veel initiatief genomen op seksueel gebied: kleding, speeltjes, samen porno kijken en vragen wat hij wil in bed. Het is dan een paar maanden spannend en leuk en dan valt hij weer terug in zijn oude gedrag. Ik betrapte hem erop 3 sexpoppen besteld te hebben en andere speeltjes voor zichzelf. We praten erover, maar ja, het blijft hetzelfde.

Hij zit vol geheimen en ik denk dat hij mijn liefde niet waard is. Of is het normaal om te moeten smeken om seks? Smeken om dingen officieel te maken? Hij belooft veel, maar maakt niks waar. En we zijn al 15 jaar samen maar ik heb het gevoel dat hij om andere redenen bij mij is. Hij verdwijnt soms en dan neemt hij niet op, en laat dan dagen niks van zich horen. Hij is dan ook niet op sociaal media te bekennen, wat ik erg vreemd vind, want als hij bij mij is, zit hij continu op sociaal media. Ik weet het niet meer met hem. Ik wil graag verder; ik wil niet blijven hangen .

"Marissa"

Beste "Marissa"

Bij het lezen van je verhaal, kwam bij mij allereerst de vraag boven: hoe ver wil je gaan? Het lijkt erop alsof alles in jullie relatie om hem draait. Hij is gericht op zichzelf en jij bent ook gericht op hem. Je haalt alles uit de kast om ervoor te zorgen dat hij je op seksueel gebied een poosje ziet staan, maar het is nooit genoeg. Jouw strategie werkt dus steeds maar even en dan hij is hij weer zijn 'oude zelf'. Iemand die voor jou onbereikbaar is. Vaak letterlijk, maar ook altijd figuurlijk. En eigenlijk is hij ook onbereikbaar in de periodes dat jullie wél seks hebben. Ik kan me namelijk voorstellen dat je je ook dan niet werkelijk gezien, geliefd en gewaardeerd voelt om wie je echt bent. En daar gaat het in een relatie toch om? Elkaar liefhebben, respecteren, verbonden zijn en intimiteit te beleven op een manier die voor beiden fijn is.  

Ik vraag me daarom ook wel af: wat maakt voor jou dat je nog blij hem wilt blijven? Wat maakt de relatie voor jou nog waardevol? Is het omdat je, ondanks zijn egoïstische gedrag, toch ook nog hele mooie dingen en gedragingen in hem ziet? Is het omdat je hoopt dat, wanneer jij maar blijft geven, hij uiteindelijk gaat stoppen met het gedrag dat je zo vreselijk vindt? Of is het vooral de angst om alleen te zijn?

Ik denk dat je inmiddels al hebt ervaren dat, steeds maar gericht zijn op hem, er niet voor gaat zorgen dat hij stopt met zijn verslaving en egoïstische gedrag. Ook er steeds over praten gaat jullie op dit moment niet verder helpen. Dat heb je allemaal al geprobeerd en het heeft niets veranderd. Jullie relatie lijkt nog steeds te gaan om het vervullen van zíjn behoeftes. En als je dat anders wilt, dan is het dus belangrijk om stil te gaan staan bij wat jíj wilt in deze relatie, en bij wat je niet meer wilt. Jouw woorden hebben daden nodig. Daden die hem laten merken dat het voor jou niet oké meer is wat hij doet, dat je niet meer jezelf aan de kant zult zetten in de hoop dat hij een beetje (seksuele) aandacht voor je heeft. Dat jij jezelf serieus neemt en van hem verwacht dat hij dat ook gaat doen. 

Ik kan me indenken dat dit niet gemakkelijk is en dat je hulp en steun daarbij kunt gebruiken. Dat zou een eerste stap kunnen zijn voor nu: hulp zoeken voor jezelf. Laat het gerust even weten als wij hierin iets voor je kunnen betekenen! Wil je hierover doorpraten, of heb je andere vragen die je wilt bespreken? Dan horen we het graag. 

Hartelijke groet,
Anita

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter