Het moet gaan op zijn manier

Hallo ik ben blij om zo'n site tegen te komen allereerst! Ben getrouwd met een man die autisme heeft ! Zijn seksualiteit is voor mij klaar zeg maar. Hij wil seks wanneer het hem uitkomt. Sterker nog hij grijpt mij bij mijn borsten en denkt dat het zo werkt, zonder enige intimiteit. Het moet gaan op zijn manier. Liefde voel ik niet. Het is al jaren zo. Hij is niet aardig, doet niks voor mij en zelf denkt dat hij geweldig is. Zit vast in het oude testament; de vrouw moet de man maar volgen en verder haar mond houden. Vakantie of weekendjes weg wil ik niet meer. Want zegt hij je gaat toch naar een hotel of vakantie om seks te hebben. Ik word ook uitgescholden voor van alles en nog wat. Hij zegt dingen van: als je je man geen seks geeft ben je een crimineel en hoor je in de gevangenis thuis !

"N"

Beste "N"

Dat klinkt pijnlijk en heftig; je man verlangt en eist seks van je op een manier die zo tegengesteld is aan hoe het bedoeld is. Seksualiteit heeft veiligheid, liefde, vrijheid en vertrouwen nodig, maar in jullie relatie lijkt het voor je man te gaan om dwang, eisen en ‘recht hebben op’. Wat zal dat verwarrend voor je geweest zijn al die jaren; ergens wellicht wel voelen dat je dit op deze manier niet wilt, maar mogelijk ook geen weerstand kunnen bieden aan zijn dwang en woorden. Misschien betekent dat wel dat je jarenlang mee bent gegaan in wat hij van je vroeg. En dat je nu merkt: er is een grens bereikt. Je kan en wil niet meer meedoen met deze manier van seksualiteit in je relatie.

En ik vraag me af: hoe is dat voor jou, om ‘nee’ te zeggen tegen wat hij wil? Je schrijft dat hij dan allerlei nare dingen tegen je zegt met de bedoeling je misschien toch alsnog over te halen. Hoe ga je daar mee om? Kun je staande blijven? Heb je iemand in je omgeving met wie je dit kunt delen? 

Ik ben ook wel benieuwd of je dit gewoon even wilde delen, of dat je er ook een vraag over hebt? Misschien zit er toch ergens een stuk onzekerheid bij je en wil je daar wat over vertellen? Of heb je hulp of iets anders nodig?

We horen het graag.

Hartelijke groet,
Anita

Stichting Kostbaar Vaatwerk   •     Bank: NL43 INGB 0007 5724 24     •   E-mail:   info@kostbaarvaatwerk.nl  •  Facebook    •   Twitter