Skip to content

Simone

Simone is getrouwd en heeft volwassen kinderen. De echtparendagen die zij en haar man bezochten hebben op een positief bijgedragen aan hun herstel. Nu is Simone als buddy-coördinator zelf betrokken bij Kostbaar Vaatwerk.

Betrokkenheid bij Kostbaar Vaatwerk: buddy-coördinator en medewerker ontmoetingsdagen

Wil je in contact komen met Simone? Neem dan contact op via info@kostbaarvaatwerk.nl

Even voorstellen

Al in onze verkeringstijd worstelde hij met het kijken naar porno. Dat was geen geheim voor mij. Contentieus als hij was, biechtte hij het regelmatig op. Naïef als ik was, verwachtte ik dat het na ons trouwen over zou zijn. Maar ook toen volgden er een aantal jaren van worsteling, opbiechten en vergeven. Een terugkerende vicieuze cirkel. Uiteindelijk is hij er met God, vrienden en wilskracht uitgekomen. Wie was ik dan om er nog over te zeuren? Vele jaren later had ik therapie nodig. In de gesprekken bleek dit een wond te zijn die nog rauw aanwezig was in mijn leven. Na wat speurwerk op internet vond ik Kostbaar Vaatwerk. Hoewel mijn lief het niet begreep – het is al zo lang geleden en echt voorbij – wilde hij wel mee als dat mij zou helpen. Wat was die dag een eyeopener! Daar stonden mensen die mijn gevoelens van onveiligheid, niet geliefd voelen, onzekerheid, gekwetstheid en onzichtbaar willen zijn exact onder woorden brachten. Hier ging het om mij. Mijn gevoelens. Niet de eeuwige aandacht om zijn strijd. Niet het vergeven en vergeten. Maar erkennen, herstel en vergeven. Dit keer hoefde ik niet naar de biecht van mijn lief te luisteren maar moest hij afdalen in de put in naar mijn woorden, herinneringen en gevoelens te luisteren. Doodeng, zou hij dat kunnen? Hij kon het! Wat hebben we gehuild die dag. Hij heeft vergeving gevraagd. Oprecht vergeving gevraagd. Samen gingen we de lange, vaak zware weg in van herstel.

Een jaar later gingen we weer naar een echtparen dag. Ik merkte dat ik het niet meer nodig had. Waar ik een jaar geleden vol bewondering en verwondering naar die prachtige, krachtige vrouwen keek, (hoe dan? Zij hadden dit toch ook meegemaakt!?) voelde ik nu dat ik zelf op weg was zo’n vrouw te worden: geliefd, veilig in mijn relatie, bewonderd door mijn liefste en vooral hersteld. Hersteld door God. Het was ook een intensieve en vaak moeilijke weg.

Die dag ontstond het verlangen in mij om er ooit ook te mogen zijn voor de vrouwen van Kostbaar Vaatwerk. Een aantal jaren later ging dat verlangen in vervulling toen mij gevraagd werd een buddy systeem op te zetten voor Kostbaar Vaatwerk. Met veel liefde mag ik vrouwen die een buddy nodig hebben, koppelen aan een buddy die de weg van herstel al (deels) doorlopen heeft.

Back To Top