Skip to content

Anita van Beem

Anita van Beem (1972) is oprichter van Kostbaar Vaatwerk, auteur van ‘Zijn lust en mijn leven’ en ervaringsdeskundig therapeut. Het is mogelijk om gesprekken met haar te hebben via haar eigen praktijk ‘Elim’.

Kijk hier voor de blogs van Anita
Kijk hier voor een televisie interview met Anita
Kijk hier voor een interview met Anita op CIP

Betrokkenheid bij Kostbaar Vaatwerk: oprichter, medewerker, spreker

Eigen praktijk: Elim (Nieuw-Vennep)

Contact: anita@kostbaarvaatwerk.nl of anita@praktijkelim.nl

Even voorstellen

Mijn naam is Anita van Beem. Samen met mijn man mogen wij ouders zijn van drie prachtige kinderen in de leeftijd van 19 tot 25 jaar. Mijn man is jarenlang alcohol- en seksverslaafd geweest. Ondanks vele jaren en vormen van hulpverlening, lukte het hem niet om met zijn verslavingen te breken en ging het tussen ons steeds slechter.

Uiteindelijk zijn we tijdelijk uit elkaar gegaan, is mijn man opgenomen geweest in een verslavingsinstelling en hebben we beide veel hulp gekregen voor ons persoonlijk herstel en – later – voor herstel van onze relatie. Na 1,5 jaar zijn we weer bij elkaar gaan wonen, en het gaat inmiddels heel goed met ons. In die donkere periode hadden we nooit durven bedenken dat we ooit nog eens samen verder zouden kunnen gaan. Alles leek onherstelbaar verwoest. Maar wij mochten ontdekken dat Gods genade groot genoeg is om puinhopen te herstellen en mensen te bevrijden uit hun gevangenis.

Ons huwelijk is nu beter dan voorheen en, samen met onze kinderen, zijn we zo dankbaar voor de leiding, troost en genade die we van God hebben ontvangen. Zijn zegen en genade bid ik toe aan iedere man en vrouw die te maken kreeg met seksverslaving binnen hun relatie.

Als ervaringsdeskundige weet ik wat het betekent om op een dag te ontdekken dat je man seksverslaafd is. Ik heb zelf ervaren hoe helend (h)erkenning is en hoe belangrijk het is om iemand te hebben die je helpt om een weg te vinden temidden van alle verwarring, vragen, gevoelens en gedachten.  Sinds de oprichting van  Kostbaar Vaatwerk in 2008 heb ik met heel veel partners van (ex-)seksverslaafden contact gehad en ontstond bij mij steeds meer het verlangen om deze vrouwen (alleen, of samen met hun mannen) persoonlijk bij te staan.

In juni 2022 heb ik de opleiding tot Ervaringsgericht Psychosociaal therapeut bij het Kempler Instituut Nederland afgerond. Dit heeft mij geholpen om op een professionele manier mijn eigen ervaringen in te zetten voor vrouwen en stellen die in soortgelijke situaties zitten als ik ooit zat. Sinds mei 2020 doe ik dat via mijn eigen praktijk Elim.”

Back To Top