Skip to content

Terugblik zoomavond ‘betrayal trauma’ maart 2021

Op 10 maart 2021 organiseerden we voor de eerste keer een zoomavond over ‘Betrayal trauma’. Anita hield een presentatie over dit onderwerp met vragen als: Wat is betrayal trauma? Hoe herken je het? En wat zijn helpende en niet helpende manieren om hier mee om te gaan?

In kleine groepen gingen deelnemers daarover in gesprek en er was gelegenheid om vragen te stellen.

Een aantal reacties van deelnemers:

De bijeenkomst vond ik erg fijn. Het was veilig (door duidelijke afspraken aan het begin), duidelijk en interessant. Wat ik vooral meeneem is dat wat wij vrouwen meemaken écht een trauma is. Het is niet zomaar iets. Of iets kleins wat we aan de kant moeten schuiven en maar weer door moeten gaan. De herkenning bij de anderen vond ik erg fijn!

Het was goed om een heldere uitleg te krijgen omtrent de onveiligheid die op alle vlakken voelbaar is. Ik vond het heel mooi en praktisch uitgelegd hoe je trauma te verzorgen in plaats van te versterken. Hoe weer veiligheid en grond onder je voeten te creëren voor jezelf. Eigenlijk zou ik alles wel kunnen herhalen van wat er is gezegd. Het was allemaal even waar en waardevol en zeer herkenbaar.

Wil jij ook deelnemen aan een zoomavond over ‘Betrayal trauma’? De volgende staat gepland op 14 april. Kijk hier voor alle informatie en om je aan te melden.

Back To Top