Ga naar hoofdinhoud

Het was fijn om er te zijn. Het was voor mij een heel ontspannen dag. Wat ik meeneem is dat het heftig is om in een situatie met verslaving te zijn, dat dat heel veel kapot maakt. Dat vrouwen (en de rest van de omgeving) daar veel pijn van ervaren. Wij gaan door met elkaar beter te leren begrijpen.

Man, tweede keer echtparendag September 2020

Het was een intensieve, maar mooie dag. Het was fijn om ervaringen met anderen te kunnen delen. Mooi dat de sfeer heel ‘kwetsbaar’ was. Je voelde je niet veroordeeld of beoordeeld. We gaan samen met nieuwe moed aan de slag met het delen van onze gevoelens. Dat gaat niet vanzelf, maar is wel de weg naar (verder) herstel.

Vrouw, tweede keer echtparendag September 2020

Er was veel er- herkenning. Ook confronterend en emotioneel. Ik (man) werd me vooral meer bewust van de consequenties van mijn overspel en seksuele verslaving voor mijn vrouw. En dat ik hier ook verder hulp bij zal zoeken. Ik had grote reserves bij die dag en ging mee voor mijn vrouw, nu ben ik dankbaar dat zij dit doorgezet heeft, al besef ik dat alleen deelnemen aan deze dag niet mijn problemen oplost.

Man, eerste keer echtparendag September 2020

Deze dag was leuker dan ik had verwacht. wat ik heb meegenomen, is dat het blijvend hard werken is: het duurt lang voordat vertrouwen hersteld is.

Man, eerste keer echtparendag September 2020

We vonden het fijn om echtparen te treffen die in hetzelfde schuitje zitten. De lezingen/gesprekken geven herkenning die we op andere plekken niet vinden. En het verhaal van ervaringsdeskundigen horen geeft hoop en moed.

Stel, eerste keer echtparendag September 2020

Deze dag was voor mij veilig. Sinds de ontdekking heb ik me eigenlijk alleen maar onveilig gevoeld en op deze dag voelde ik me heel veilig. Zoveel (h)erkenning. Vooral de groepssessies hebben veel losgemaakt.

Vrouw, eerste keer echtparendag November 2019

Voor ons als stel is de echtparendag een waardevol moment in ons proces van herstel. We vinden er herkenning, erkenning en handvatten voor het groeien in onze relatie. Hoe geloof en de liefde van God betrokken wordt in het programma van zo’n dag maakt het een schuilplaats. Even kunnen loslaten dat de meeste mensen in je omgeving het niet weten, want daar weet iedereen waarom je er die dag bent.

Stel, tweede keer echtparendag November 2019

Ik heb de dag als zeer positief ervaren en fijne gesprekken gevoerd. Er was een veilige en open sfeer.

Man, eerste keer echtparendag November 2019

Het was een dag gevuld met Gods Liefde voor gebroken harten. Er is een weg van herstel. De liefde en passie die jullie als team van kostbaar vaatwerk uitstralen is zo liefdevol en warm; daar dank ik jullie voor.

Vrouw, eerste keer echtparendag November 2019

Met de nodige angst kwam ik voor de eerste keer naar jullie echtparendag, bang voor wat zou volgen. Ik voelde echter veel liefde, warmte en begrip. Voor het eerst kon ik openlijk praten zonder een gevoel van schaamte. Zelf zijn we niet gelovig en initieel hadden we onze twijfels of dit geen issue zou zijn. Dit heb ik echter op geen enkel moment ervaren als een “probleem”. Meer nog, het voelde aan als een toegevoegde waarde.

Vrouw, eerste keer echtparendag November 2019

Ik vond deze dag positief. Wat ik er o.a. van meeneem is dat ik niet verslaafd bén, maar een verslaving héb; mijn identiteit is anders – een geliefd kind van God.
Als je moeite hebt met niet naar seks kijken, kom naar de echtparendag! Je bent en staat niet alleen! Kom en breng het in het licht.

Man, eerste keer echtparendag Mei 2019

Het was niet fijn om er naar toe te gaan, maar vanaf de start was het duidelijk dat er een groot stuk van onze relatie niet open is. Wij zijn in een impasse beland. Op de echtparendag was vanaf de eerste zin die Anita uitsprak het probleem in onze relatie boven tafel. Door de erkenning die we beide hebben ervaren, voelden we ons gesterkt. Aan het einde van de dag waren we heel moe.

Stel, eerste keer echtparendag Mei 2019

Back To Top