Skip to content

Ik heb het weekend als confronterend en emotioneel ervaren, maar ook open en warm met de intentie om er samen beter uit te komen. En dat is ons gelukt. Het was een prima mix van informatie en met elkaar in gesprek, afgewisseld met vrije tijd.

Man, deelnemer echtparenweekend 2023

We vonden het weekend heel fijn. Er was een veilige en prettige sfeer en we konden snel de diepte in duiken en bespreken waar wij tegenaan lopen. Daarbij ook nieuwe inzichten opdoen over wat daar onder zit, andere knelpunten ontdekken waar we ons nog niet zo bewust van waren, en wat er verder nog nodig is voor ons herstel.

Stel, deelnemers echtparenweekend 2023

Het voelde vertrouwd en veilig. Er was veel herkenning, zonder oordeel. Uiteraard was het ook confronterend en intens. Het heeft ons gebracht: een grotere openheid naar elkaar toe om dingen te bespreken.

Stel, deelnemers echtparenweekend 2023

Het weekend heb ik ervaren als het aankomen in een veilige haven. De professionele begeleiding schiep een open sfeer waarin ruimte was voor het delen van (pijnlijke) ervaringen en emoties. We zijn als echtpaar uitgedaagd meer gesprekstijd in te plannen en hebben na het echtparen weekend individuele hulp in gang gezet om verder te helen.

Vrouw, deelnemer echtparenweekend 2022

Moeilijk, spannend, maar uiteindelijk gaf het ook opluchting. Het gaf mij bewustwording van de aangerichte schade bij de partner. En ik heb ontdekt dat ik erg gesloten ben en het heel moeilijk vind om mijn emoties te uiten.

Man, deelnemer echtparenweekend 2022

Dit weekend heeft ons/mij inzicht gegeven in ongezonde patronen binnen ons huwelijk. Deze ontdekking was niet gemakkelijk. Gelukkig werden we opgevangen en begeleid. De steun van andere echtparen was helpend.

Vrouw, deelnemer echtparenweekend 2021

Ik heb dit weekend als heel positief ervaren. Er was een fijne, open sfeer om dingen met elkaar te delen en naar elkaar te luisteren, zonder dat je je veroordeeld voelt. Persoonlijk heb ik ontdekt dat ik mijn gevoel en emoties nog veel te weinig uit en dat ik daar nog verder aan moet werken.

Man, deelnemer echtparenweekend 2021

Wat was het een bijzonder fijn weekend met zoveel lieve mensen. Gewoon zijn wie je bent, zonder belemmeringen dat voelt zo goed. Het was een weekend waar we echt tijd hadden voor elkaar zonder afleidingen. Na dit weekend ervaar ik meer rust en veiligheid en daar ben ik zo heel erg dankbaar voor.

Vrouw, deelnemer echtparenweekend 2021

Ik vond het weekend echt een verrijking voor onze relatie. Van tevoren had ik echt heel veel zin in het weekend, maar zag ik er ook wel tegenop omdat het wel pittig zou worden. Maar gelijk bij de voorstelronde was er al zoveel openheid in de groep dat ik het echt als een veilige plek heb mogen ervaren met allemaal gelijkgestemden. Iedereen zat er met hetzelfde doel. Voor mij is het heel helpend geweest om ruimte aan mijn eigen gevoel te mogen geven. Iets wat ik van tevoren niet had gedacht te zullen ervaren. Ook onze openheid naar elkaar heeft daardoor veel meer ruimte gekregen. We kunnen nu rustig met elkaar in gesprek. Daardoor kunnen we er meer voor elkaar zijn in plaats van dat ik er alleen voor mijn vrouw wil zijn en mezelf op de achtergrond plaats. Deze verandering helpt ons samen verder in ons herstel omdat we er nu echt voor elkaar kunnen zijn.

Man, deelnemer echtparenweekend 2020

Het weekend was heerlijk, als een warm bad en een bubbel waar je even met z’n tweeën inzit. Ongestoord samen heel intens bezig zijn met elkaar en je relatie. Écht een relatie APK. Persoonlijk heb ik geleerd om dingen gelijk uit te spreken naar mijn man. En onbewust trek ik dit door naar heel veel andere dingen zoals mijn werk. Dit gaat nu bijna moeiteloos en ik merk dat het me zoveel ruimte en rust geeft in mijn hoofd. Ook in onze relatie heeft het veel gebracht. We zijn ons nu nog meer bewust van de verbinding en hoe belangrijk het is om deze te blijven behouden en eraan te werken als je even voelt dat het er niet is. Het was fijn om te merken dat er écht kennis aanwezig was. Maar dat er ook ruimte was voor een grapje tussendoor.

Vrouw, deelnemer echtparenweekend 2020

Ik vond het weekend heel verrijkend, maar ook enorm intensief. De gebrokenheid die je opnieuw zag bij andere stellen deed heel veel met me. De sfeer was heel fijn en gemoedelijk. Voelde me echt op mijn gemak het weekend. Ik ben weer gaan inzien hoe lang de weg van herstel duurt en dat we daarin goed op weg zijn, maar er nog lang niet zijn. Ik ben dit weekend gaan inzien dat het echt nodig is dat ik aan de slag ga met mijn pijn, die enorm diep en veilig weggestopt zit, maar mij, en daarmee ook ons, wel enorm in de weg zit. Maar ook dat ik mijn grenzen beter mag gaan aangeven. Het heeft ons samen gebracht dat we weer intens in gesprek zijn gegaan over vele moeilijke onderwerpen en in elkaars hart mochten kijken.

Vrouw, deelnemer echtparenweekend 2020

Ik vond het erg fijn dat er echt vanuit de gedachte van herstel gewerkt wordt. Dit merk je door alles heen en geeft vooral hoop. Een weekend lang gesprekken voeren die er toe doen is absoluut pittig en ik heb er ook wel even van bij moeten komen na het weekend. Wat ik vooral goed vond , was om te ervaren dat pijnlijke gesprekken ook goed zijn en juist ook weer voor verbinding kunnen zorgen.

Man, deelnemer echtparenweekend 2020

Back To Top