Skip to content

Terugblik echtparendag 11 september 2021

Op 11 september 2021 organiseerden we weer een echtparendag voor stellen die verlangen naar (verder) herstel voor hun relatie na porno- of seksverslaving.

Stellen die voor het eerst deze dag bezochten, luisterden naar de lezing over ‘Herstel van vertrouwen’. Andere stellen namen deel aan één van de  vervolgprogramma’s : ‘Verbinden in gebrokenheid’ of ‘Dealen met betrayal trauma’

Tijdens deze echtparendag vertelde een echtpaar hun verhaal.

Aan deze dag werkten mee:


Na afloop van elke echtparendag vragen we aan deelnemende echtparen om hun reactie. Met hun toestemming delen we een aantal van de reacties die we binnenkregen:  

 • De dag begon met een warm welkom. We hebben het als fijn ervaren dat er heldere afspraken werden gemaakt. De opening met het voorbeeld van het heldere en matte raamwerk was mooi gekozen. Dit gaf mij woorden aan mijn gevoel om altijd open en eerlijk naar te zijn. Al de medewerkers aan deze dag straalden betrokkenheid uit. Wat een wonder om Gods genade en genezing te mogen ervaren op deze dag. (stel)
 • Het was de 2e keer dat wij de echtparendag bijwonen en daarom toch iets minder spannend. Het was een dag waar gebrokenheid en hoop hand en hand gaan. Het warme welkom is bijzonder. De groepsronde was wel even spannend. maar het ijs was snel gebroken. We hebben mooie, open gesprekken mogen hebben met elkaar. (vrouw)
 • Ik heb de echtparendag zeer positief ervaren. Fijne, open sfeer en profesionele hulpverleners. Ik heb deze dag weer wat handvatten gekregen hoe je met elkaar in verbinding komt, en om het gesprek aan te gaan vanuit je gevoel en niet in je hoofd. (man)
 • Ik heb het als zeer leerzaam ervaren, duidelijke uitleg bij elk thema. (man)
 • Confronterend, zorgzaam, verrijkend (vrouw)
 • Naast het feit dat je weer met je neus op de feiten wordt gedrukt heb ik ook weer inzichten en handvaten meegekregen om onze relatie nog beter te maken. (man)
 • Ik vond het heel bijzonder. Ik hoefde niet op mijn hoede te zijn dat ik me verspreek. Zonder iemand te spreken voelde ik verbonden. In mijn hoofd wist ik het wel, maar als je het ziet dat het iedereen kan treffen, geeft dat een gevoel wat ik niet kan omschrijven. (vrouw)
 • Ik vond het heel fijn om er ook dit jaar weer samen met mijn man bij te zijn. Het voelde als veilig, ontspannen en toch ook intensief. Het vervolgprogramma over Betrayal trauma vond ik ontzettend verhelderend, daar was ik erg benieuwd naar. (vrouw)
 • Start spannend. Hoopvol. Fijn om samen, als man en vrouw, met dit onderwerp bezig te zijn. Fijn om dit met mensen te doen die in hetzelfde schuitje zitten. Fijn om herkenning te ervaren bij lotgenoten. (vrouw)
 • Het was intens maar zeer waardevol. Door de open gesprekken met elkaar en de andere stellen en de hulpverleners hebben we onze verbinding weer mogen versterken samen. Deze dag heeft me een eerste zet gegeven naar de bron van de verslaving en de verwerking daarvan. (man)
 • Het was de tweede keer, dus we waren beter voor bereid. Doordat we wat meer mensen kennen, is het toch anders. Ondanks dat het voor mijn man zwaarder, was het voor mij was als een warm bad. (vrouw)
 • Goed, ontspannen, fijn om er te zijn. Het heeft me geleerd dat de vrouw ook bepaalde triggers kan hebben en dat het belangrijk is om daar oog en zorg voor te hebben. Wanneer zij dat merkt dat is dat een van de manieren om herstel te vinden voor haar trauma.(man)

Willen jij en je partner ook deelnemen aan een echtparendag? Kijk hier voor meer informatie.

Back To Top