Ga naar hoofdinhoud

Terugblik echtparendag november 2023

Op zaterdag 4 november organiseerden wij weer een echtparendag voor stellen die verlangen naar herstel van hun relatie na porno- of seksverslaving. Het was voor de eerste keer dat we deze dag organiseerden in Veenendaal. Stellen konden luisteren naar de lezing ‘herstel van vertrouwen’.

Aan deze dag werkten de volgende therapeuten mee:


Na afloop van elke echtparendag vragen we aan deelnemende echtparen om hun reactie. Met hun toestemming delen we een aantal van de reacties die we binnenkregen:  

Ik vond het een mooie, open en eerlijke dag. Zeer deskundige en ervaren begeleiding. De veiligheid is groot zodat delen van ervaringen zonder rem mogelijk was. (man)

We vonden het erg fijn om in een veilige omgeving informatie te krijgen en spreken met echtparen die korte of langere tijd geleden zich in soortgelijke omstandigheden bevonden. Wat we meenemen: het vertrouwen dat je samen je relatie, ondanks dat er momenten van wantrouwen kunnen zijn, weer kan opbouwen. En dat wantrouwen en die onrust normaal is. Herkenning van gedrag bij andere echtparen. Ook fijn om te horen dat de relatie zelfs beter dan daarvoor kan worden. Niet verwacht dat het herstel bij andere echtparen zoveel tijd kan kosten. (stel)

We hebben de echtparendag opbouwend ervaren. Er werd duidelijk uitgelegd, hoe vertrouwen en trauma’s en herstel kunnen werken. Er waren hulpverleners die zelf ook het nodige mee gemaakt hebben. We nemen mee dat heling kán en dat het niet onmogelijk is om je relatie te helen. Dat is hoopvol. (vrouw)

Het was waardevol, verdrietig, bijzonder. Het roept zoveel tegelijk op. De ontmoeting kunnen we enorm waarderen en dan gek gezegd genieten van de herkenning. Alle nieuwe info heeft ons beide iets gebracht. Het zet dingen als koppel weer even op scherp om op te (blijven) letten. (stel)

Ik heb bevestiging gekregen dat ik niet overdreef, dat seksverslaving echt een probleem is dat de relatie kapot maakt. En dat je als vrouw van zo’n partner heel erg beschadigd kan raken. (vrouw)

Het was een goede dag, waar we als man en vrouw elkaar in de ogen hebben kunnen kijken. Ook goed de anderen te horen. De kleine setting was fijn en veilig. (man)


Willen jij en je partner ook deelnemen aan een echtparendag? De volgende dag staat gepland op 1 juni 2024. Kijk hier voor alle informatie en om je aan te melden.

Willen jullie liever een langer de tijd nemen om stil te staan bij jullie herstel? Wij organiseren een echtparenweekend in Duitsland van 4 t/m 6 oktober 2024. Kijk hier voor alle informatie over dit weekend.

Back To Top