skip to Main Content
Gronebach Uitzicht

Terugblik echtparenweekend november 2022

Van 11 tot en met 13 november 2022  organiseerden wij, samen met Dichterbij Herstel opnieuw een echtparenweekend in Heilbron in het mooie plaatsje Grönebach in Duitsland.

Met 6 echtparen stonden we stil bij thema’s als wantrouwen, vertrouwen, veiligheid, intimiteit, hechting en seksualiteit. Er waren lezingen, groepsgesprekken, heerlijke maaltijden, opdrachten, tijd voor elkaar, een romantisch diner en vrije tijd. Het is bijzonder hoe veel openheid er ontstaat in de 48 uur dat we bij elkaar zijn. Stellen gingen naar huis met nieuwe inzichten en handvatten, en vaak ook met een diepere verbondenheid met elkaar én met hoop op verder herstel.

Reacties deelnemers:

Hoe heb je dit weekend ervaren?

Moeilijk, spannend, maar uiteindelijk gaf het ook opluchting. Het gaf mij bewustwording van de aangerichte schade bij de partner. En ik heb ontdekt dat ik erg gesloten ben en het heel moeilijk vind om mijn emoties te uiten. De groepsgesprekken waren voor mij het belangrijkst, maar de lezingen vond ik ook erg goed en verduidelijkend. (man)

De stemming was enorm gespannen bij aankomst, het voelde ongemakkelijk. Gelukkig was het ijs de volgende dag wel gebroken. Verder was het vooral in de kleine groep fijn om te delen met elkaar; daar voelde het vertrouwd. We hebben een kostbare tijd gehad samen. De catering was prima en het was een heerlijke, rustige en prachtige locatie! (vrouw)

Het weekend heb ik ervaren als het aankomen in een veilige haven. De professionele begeleiding schiep een open sfeer waarin ruimte was voor het delen van (pijnlijke) ervaringen en emoties. We zijn als echtpaar uitgedaagd meer gesprekstijd in te plannen en hebben na het echtparen weekend individuele hulp in gang gezet om verder te helen. De afwisseling van kennis vergaren (presentaties), deelnemen aan groepsgesprekken en vrije tijd vond ik in goede balans. Van de presentaties (inzicht in oorzaak/gevolg verslaving) en de groepsgesprekken (bewust luisteren/communiceren) heb ik veel geleerd. De locatie was heel fijn, sfeervol, schoon. (vrouw)

Ik vond dit weekend zeer goed. Belangrijke onderwerpen die besproken werden en goede begeleiding. Wat ik meeneem is dat ik sterker in mijzelf heb leren staan, en dat ik een waarde als exclusiviteit mag blijven vasthouden. Ook samen hebben we veel geleerd, we hebben weer op een dieper niveau het gesprek kunnen voeren. En dat ik niet hoef te verklaren, maar dat gedachten gevoelens er gewoon mogen zijn en laten. Ik vond de begeleiding top. Vooral de ondersteuning tijdens de gesprekken waren waardevol. En de mensen van de Heilbron zijn heel vriendelijk! (vrouw)

Ik vond het een top weekend. Ik heb geleerd dat er altijd diepere lagen zijn. Er zal eens gepraat moeten worden met een therapeut over nog wat zaken die zijn blijven hangen uit het verleden. Ik vond de begeleiding erg prettig, maar de echtparentijd tussen sommige onderdelen was soms wel wat kort. (man)

Zou je dit weekend aanraden aan andere stellen?

Ja, het is belangrijk  om aan jezelf en/of je relatie te werken en het is de investering van zo’n weekend waard. (man)

Ja zeker! Er wordt geluisterd, je kan je verhaal vertellen, want wat je vertelt is voor iedereen zo herkenbaar. Je bent niet alleen. (vrouw)

Zéker een aanrader. Maar geplande reistijd op Google kan in de praktijk 1,5 uur uitlopen. (vrouw)

Jazeker. Ga! Het helpt in het herstelproces. (vrouw)

Jazeker; als ze met de (ex)porno problematiek worstelen en hier als stel aan willen werken, dan raad ik dit weekend van harte aan. Samen werken aan herstel kan zeer helend werken en de verbinding in de relatie ten goede komen. (man)


Kijk hier voor een compilatie van een eerder op een echtparenweekend gehouden lezing ‘Wantrouwen en vertrouwen’ door Anita.
Kijk hier voor een compilatie van een eerder op een echtparenweekend gehouden lezing ‘Intimiteit, hechting en verbinding’ door Wilbert Weerd.
Kijk hier voor een terugblik en reacties van deelnemers van het echtparenweekend in 2020.
Kijk hier voor een terugblik en reacties van deelnemers van het echtparenweekend in 2021.

Willen jij en je partner ook deelnemen aan een echtparenweekend? Van 22 tot en met 24 september 2023 staat ons volgende weekend gepland. Kijk hier voor meer informatie.

Back To Top