skip to Main Content

Terugblik training ‘Een sterkere ik’ – april 2022

In april 2022 organiseerden wij weer een training ‘Een sterkere ik’.

Deze training werd gegeven door Barbara Wolff van ‘Samen in Praktijk‘ in Wijchen, die geassisteerd werd door Janneke Vink van praktijk ‘De Rank’  uit Boskoop.

Onderwerpen als identiteit, verbinding met de ander en met jezelf, autonomie en grenzen stonden tijdens deze training centraal. Door middel van theorie, groepsgesprekken en verschillende praktische onderwerpen werd gewerkt aan ‘een sterkere ik’.

Deelnemers (die ons toestemming gaven om hun reactie te delen) schreven hierover:

Ik vond het heel fijn om anderen te ontmoeten die (ieder op een andere manier) hetzelfde hebben meegemaakt. En dat er speciaal voor de beschadigde zelfwaardering een dag wordt gehouden is wel bijzonder, ik denk dat iedereen dat goed kan gebruiken. Wat ik fijn vond was dat het ook vanuit een christelijke achtergrond verteld wordt en daarvan nam ik mee dat het het belangrijkst is om je fundament op God in eerste instantie te bouwen. Ergens weet ik dat ook wel, maar om dat nu weer even helder te hebben door ook te wijzen naar de Bijbel is heel verhelderend. Ook het gedeelte over grenzen stellen is verhelderend en ik denk dat we daar allemaal wel van kunnen leren. Het was een gevarieerd programma waar verschillende onderdelen aan bod kwamen en er, dankzij de fijne grootte van de groep, ruimte was om je verhaal (deels en niet in details) te vertellen. Zo kan je ook van elkaar leren en voel je je gesteund omdat de anderen weten hoe het voelt. Dit was mijn eerste echte ‘ontmoeting’ met de stichting en ik zou me niet kunnen bedenken wat er beter zou kunnen. Ik ben echt dankbaar dat deze stichting bestaat.

Ik vond het beperkte aantal deelnemers prettig. Door de oefening waarbij ik de voor mij belangrijke waarden binnen een cirkel mocht verdedigen, ontdekte ik dat ik meer kracht in mij had dan ik dacht. Dit heeft mijn zelfvertrouwen weer opgekrikt.

Back To Top
X