Skip to content

Terugblik ontmoetingsdag 14 mei 2022

Wat was het fijn om – voor het eerst sinds 2019 – weer een écht ontmoetingsdag te houden waar we elkaar live konden ontmoeten. Deze keer vond onze jaarlijkse ontmoetingsdag plaats op een nieuwe locatie in Ermelo. Zo’n 20 vrouwen namen deel aan deze dag. Na het welkom en voorstellen was er een lezing over ‘betrayal trauma’, waarna het tijd was voor de eerste ronde van workshops en gespreksgroepen. Na een heerlijke lunch was er een tweede ronde van workshops en gespreksgroepen, waarna de dag plenair afgesloten werd met ruimte voor inbrengen en vragen.

Aan deze dag werkten o.a. mee:

Reacties van deelnemers (die ons toestemming gaven om dit te delen):

  • Ik heb de dag als heel warm en liefdevol ervaren. Ik heb meegenomen dat ik de tijd mag en moet nemen voor mijn eigen proces en ervaren hoe ontzettend waardevol het contact met lotgenoten is.
  • Heerlijk om samen te zijn met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit geeft zo’n verbondenheid en vrijheid. Even open kunnen praten over dingen die in mijn normale leven niet besproken kunnen worden met derden. Beide workshops hadden fijne dingen. Bij ‘lichaamswerk’ vond ik het vooral fijn om de ontspanning te ervaren. Bij workshop ‘zorgen voor jezelf’ vond ik het vooral weer verhelderend om te horen dat als ik niet voor mezelf zorg, ik mezelf in de steek laat.
  • De ontmoetingsdag heb ik als ondersteunend en helpend ervaren. Ondanks dat ik al ver ben in mijn eigen proces, heb ik toch weer nieuwe tips gekregen. Als ‘ex-partner van’ was het fijn met andere deelnemers die in dezelfde situatie zitten te kunnen delen. Wat ik heb meegenomen is, dat ik zelf in herstel ben. De vorige keer nog niet. Bemoedigend dus!
  • Het is fijn om met lotgenoten in contact te komen. De locatie was prettig en kleinschalig. Het programma was goed, maar had van mij wel wat sneller mogen gaan, met minder lange pauzes.
  • Het was bijzonder fijn om er te zijn… De verbondenheid en begrip is zo waardevol. Weer heel veel info en inzichten gekregen. Vooral het leren voelen van mijn lichaam was bijzonder. Ook de tips/oefeningen rondom balans vinden in relaties zonder jezelf tekort te doen neem ik mee.
  • De workshops ‘lichaamswerk’ en ‘zorgen voor jezelf’ vond ik geel erg leuk. De workshops spraken me ook echt aan om mezelf op te geven voor deze dag. Het was een fijne groep. Ook aan het einde van de dag met z’n allen in die grote kring; je voelde allemaal een soort verbondenheid met elkaar.
  • Het is ‘ontspannen’ om op een plek te zijn waar men zonder woorden weet waarom je daar bent én het begrijpt!
  • Fijn; de ontmoeting met andere vrouwen; de herkenning bij elkaar. Ontspannen is zo belangrijk. Lichaamswerk workshop vond ik heel goed
Back To Top