Skip to content

Terugblik echtparendag 1 april 2023

Op 1 april 2023 was er weer een echtparendag voor stellen die verlangen naar (verder) herstel voor hun relatie na porno- of seksverslaving. 20 stellen namen deel aan deze dag. Ze luisterden naar de lezing over ‘Herstel van vertrouwen’ of deden mee aan het vervolgprogramma ‘Veilige communicatie’

‘Mike’ en ‘Anna’ vertelden over hun eigen ervaringen. Hun verhaal kun je hier teruglezen.

Aan deze dag werkten de volgende therapeuten mee:


Na afloop van elke echtparendag vragen we aan deelnemende echtparen om hun reactie. Met hun toestemming delen we een aantal van de reacties die we binnenkregen:  

 • Nieuw, zeer leerrijk, waardevol, hartverwarmend… Wij vonden een dag kort. Een weekend lijkt nog leuker, waardevoller en minder ´een momentopname´. Inhoudelijk wel zeer sterk en waardevolle info meegekregen en in ons opgenomen (stel)
 • Het was een dag vol kwetsbaarheid, maar ook van veiligheid. Herkenning en erkenning, delen en (mee)voelen. Gezien en gehoord worden. De verschillende fases in herstel zijn mij nu duidelijker geworden en ik zie beter waar wij nu staan. Ook begrijp ik nu waarom onze communicatie soms zo moeilijk verloopt: doordat we dan allebei in onze eigen put zitten, kunnen we elkaar niet geven wat we op zo’n moment nodig hebben. (vrouw)
 • Zeer nuttig en zinvol met goede gesprekken. Wat ik meeneem is: herstel naar goede communicatie en delen van gevoelens en emoties. (man)
 • Het was wel weer een mooie dag, goed om samen bewust te zijn. (vrouw)
 • Het was intensief maar ook zeer waardevol. Door de 2 lezingen en de twee rondes in de gespreksgroepen hebben we beiden meer inzicht gekregen in het proces wat we doormaken. Ook het aanhoren van het ervaringsverhaal geeft moed om door dit proces heen te gaan. (stel)
 • Ik heb de dag ervaren als prettig, dit was de vorige anders. Het was goed geregeld. (man)
 • Ik vond het fijn om nu ook eens echtparen te ontmoeten. De erkenning en herkenning, fijn om dit met andere andere echtparen te delen. De lezing vond ik waardevol. Dit gaf mij nieuwe inzichten over onze relatie. Liefde en zijn lust hebben ons uit elkaar gedreven. (vrouw)
 • Ik heb de dag ervaren als welkom, open, hartelijk en confronterend. (man)
 • Ik vond het goed; fijn om een dag te hebben voor echtparen. Waar je samen bent als echtparen en niet alleen als man of vrouw in je issues. Een prettige positieve open sfeer. Wat ik meeneem is de herkenbaarheid van worstelingen van andere mannen. De lezing van Wilbert gaf verdieping in patronen waar wij als echtpaar tegenaan lopen. (man)
 • Het was goed: we weten nu dat we nog meer hulp nodig hebben (vrouw)
 • Deze dag was belangrijk voor ons herstel (man)
 • Heel goed, veel herkenning voor allebei, open sfeer. Fijn om zo in openheid te kunnen praten over dingen die je in je omgeving niet zo gemakkelijk deelt.
  Mooie verbinding tussen professionele kennis/benadering en leven uit het geloof. Vaak staan die twee apart. Door de verhalen van anderen keken we weer terug op onze eigen weg. Voor ons overheerst de dankbaarheid voor waar we nu mogen staan. (stel)
 • Opnieuw veel erkenning en herkenning. Vertrouwde sfeer. En elke keer zit er wel weer wat nieuws in wat herkenbaar is. Het vervolgprogramma ‘Veilige communicatie’ was leerzaam, ( pijnlijk) herkenbaar, en confronterend. Het is een begin, we moeten hierin nog veel stappen maken. Goed om deze training gevold te hebben. (stel)
 • Fijn om met andere mensen ervaringen te delen. We hebben inzicht gekregen in waar wij aan kunnen werken. (vrouw)

Willen jij en je partner ook deelnemen aan een echtparendag? De volgende dag staat gepland op 4 november 2023. Kijk hier voor meer informatie of om je aan te melden.

Willen jullie liever een langer de tijd nemen om stil te staan bij jullie herstel? Wij organiseren een echtparenweekend in Duitsland van 22 t/m 24 september. Kijk hier voor meer informatie.

Back To Top