Skip to content

Ik leerde dat een gevoel van machteloosheid het gevolg kan zijn van het trauma en dat de weg naar herstel is, dat ik weer de regie ga nemen over mijn eigen leven.

Deelnemer onlinetraining ‘Betrayal trauma’ – oktober 2022

Ik heb geleerd om stukjes Betrayal trauma bij mezelf te herkennen, waardoor ik ze beter kan accepteren en er woorden aan kan geven naar mijn man toe.

Deelnemer onlinetraining ‘Betrayal trauma’ – oktober 2022

Ik vond het fijn om te ervaren dat je niet alleen bent en dat er zoveel openheid en herkenning was.

Deelnemer training ‘Dealen met een seksverslaafde’ – september 2022

De informatie die ik kreeg was waardevol. Het heeft mijn rust gegeven in mijn hoofd!

Deelnemer training ‘Dealen met een seksverslaafde’ – september 2022

Ik vond het beperkte aantal deelnemers prettig. Door de oefening waarbij ik de voor mij belangrijke waarden binnen een cirkel mocht verdedigen, ontdekte ik dat ik meer kracht in mij had dan ik dacht. Dit heeft mijn zelfvertrouwen weer opgekrikt.

Deelnemer training ‘Een sterkere ik’ – april 2022

Ik vond het heel fijn om anderen te ontmoeten die (ieder op een andere manier) hetzelfde hebben meegemaakt. En dat er speciaal voor de beschadigde zelfwaardering een dag wordt gehouden is wel bijzonder, ik denk dat iedereen dat goed kan gebruiken. Het was een gevarieerd programma waar verschillende onderdelen aan bod kwamen en er, dankzij de fijne grootte van de groep, ruimte was om je verhaal (deels en niet in details) te vertellen. Zo kan je ook van elkaar leren en voel je je gesteund omdat de anderen weten hoe het voelt. Dit was mijn eerste echte ‘ontmoeting’ met de stichting en ik zou me niet kunnen bedenken wat er beter zou kunnen. Ik ben echt dankbaar dat deze stichting bestaat.

Deelnemer training ‘Een sterkere ik’ – april 2022

Ik vond het waardevol, zinvol, leerzaam! De (h)erkenning deed me goed. Ook vond ik het fijn/nuttig om de processen die spelen in dit trauma, te leren begrijpen. Dit draagt bij aan beter begrijpen van mijzelf en dat is goed voor het herstel.

Deelnemer zoomtraining ‘betrayal trauma’ maart/april 2022

Ik heb de training als inzichtelijk, informatief en prettig ervaren. Ik heb mijn vermoeden bevestigd gekregen dat ik post traumatische stress verschijnselen heb. Dat ik daarin niet alleen sta, maar dat het anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, ook zo vergaat. Ik vond het fijn dat Anita zulke praktische voorbeelden wist te geven. Dat maakt dat ik de aangeboden stof heel inzichtelijk en behulpzaam vind. Ik vond het fijn dat we met een kleine groep waren en ik vond het fijn dat we – zowel in de grote groep als in de deelgroep – open, respectvol en niet oordelend naar elkaar konden zijn. De trainer heb ik als heel zorgvuldig, respectvol, empathisch en niet oordelend ervaren. Ze schiep een veilige sfeer.

Deelnemer zoomtraining ‘betrayal trauma’ maart/april 2022

Mn hoofd zit erg vol en het was heerlijk om dan een avondje hierover te delen met anderen. Dat geeft ontspanning. Ik vond het een fijne afwisseling. Steeds even wat info van jou in de lezing en dan er samen over nadenken. Zo beklijft het goed. De lezing gaf herkenning, en dat zorgde voor meer begrip voor mezelf.

Deelnemer zoomavond ‘Betrayal trauma’ april 2021

Ik heb de bijeenkomst als erg prettig ervaren, zeker omdat het over ons herstel ging en niet over de mannen. Het voorbeeld van het schip vond ik erg treffend. En de reactie van je lijf erop.

Deelnemer zoomacond ‘Betrayal trauma’ mei 2021

Ik heb de zoomavond als fijn en heel verhelderd ervaren. Het is zo herkenbaar bij mij zelf. Voor mij is het nu duidelijk wat er met mij aan de hand is; ik heb dit trauma. Het was voor mij echt een eyeopener hoe het een en ander werkt. Gaslichting; ik had hier nog nooit van gehoord.

Deelnemer zoomavond ‘Betrayal trauma’ mei 2021

De bijeenkomst vond ik erg fijn. Het was veilig (door duidelijke afspraken aan het begin), duidelijk en interessant.
Wat ik vooral meeneem is dat wat wij vrouwen meemaken écht een trauma is. Het is niet zomaar iets. Of iets kleins wat we aan de kant moeten schuiven en maar weer door moeten gaan.

Deelnemer zoomavond ‘Betrayal trauma’ maart 2021

Back To Top